Britta Wallgren

VD, Capio S:t Görans Sjukhus

"Detta är lean är en mycket bra introduktion till lean och har hjälpt oss att skapa ett gemensamt språk genom hela organisationen. Nu förstår alla den verkliga innebörden av våra två huvudprinciper: 'flöde - i rätt tid' och 'kvalitet i alla led'."

Birgir Jakobsson

Sjukhusdirektör, Karolinska Universitetssjukhus

”Den bästa boken jag har läst om lean. Den är väl skriven, lätt att läsa, och pedagogisk. Det är obligatorisk läsning för alla som är intresserade att förbättra vården. Karolinska Universitetssjukhuset har använt boken för att utbilda 600 chefer.”

Dan Eliasson

Generaldirektör, Försäkringskassan

”Försäkringskassan håller gradvis på att introducera lean inom hela verksamheten. Oavsett var i implementeringsprocessen olika delar av organisationen befinner sig, spelar Detta är lean en viktig roll i att guida våra medarbetare mot att förstå konceptets innebörd.”

Christian Levin

Vice VD, Sales and Services Management, Scania

”Det är en stor utmaning att skapa en gemensam förståelse för lean i en global organisation med verksamhet på 1600 platser. Boken kommer att vara till stor hjälp i vår ständiga strävan att öka levererat kundvärde.”

Hanna Brandt González

Kanslichef, Unionen

"Boken ger en lättillgänglig, strukturerad och inspirerande genomgång av lean. Mest intressant är kanske värdet och effekten av det gemensamma, systematiserade lärandet och organisationens samfällda utveckling, från medarbetare till företagsledning. Här finns ofantliga mervärden att hämta: för medarbetaren, för organisationen och inte minst för kunden!"

Hans Karlsson

Landstingsdirektör, Landstinget i Värmland

En lättillgänglig bok som erbjuder grundläggande förståelse för lean till den nyfikne, skapar reda i begreppen för den något mer insatte och utmanar den som tror sig vara lean. Det är härlig läsning som jag varmt rekommenderar till medarbetare, chefer, styrelseledamöter, förtroendevalda och andra som längtar efter att skapa mer värde i sin gärning."

Johan Wibergh

Executive Vice President and Head of Business Unit Networks, Ericsson

"Detta är Lean används flitigt inom Ericsson och jag rekommenderar den till var och en som behöver en snabb introduktion till konceptet och dess nyttor."

John Lagerling

Vice President, Business Development, Mobile and Product Partnerships, Facebook

"Detta är Lean är en bok som ledare inom alla typer av branscher kommer att ha stor nytta av. Lean handlar till stor del om att fokusera på kunden. Jag har inte hittat någon bok som bättre än denna lyckas förklara detta koncept och hur man för in det i det konkreta arbetet."

Lars Wrebo

Senior Vice President, Manufacturing, Volvo Car Corporation

”Jag har under mina 25år i bilindustrin läst åtskilliga böcker som försökt förklara vad lean egentligen handlar om. Detta är lean är utan jämförelse den bästa. Det sätt som lean här beskrivs på kommer att fungera som en ögonöppnare för alla som ännu inte förstått potentialen i detta komplexa ämne. Boken är ett måste för alla som idag leder någon typ av värdekedja.”

Magdalena Forsberg

Skidskyttelegend, föreläsare och rådgivare

"Oavsett om jag vunnit eller förlorat har jag alltid försökt att lära mig något nytt. Fokus på lärande är själva grunden i att skapa långsiktig framgång. Detta är Lean beskriver varför Toyota blivit ett av världens mest framgångsrika företag, genom att ständig fokusera på lärande."

Mikael Schiller

Styrelseordförande, ACNE Studios

”Mode handlar om att uttrycka sig själv, skapa önskvärdhet och få människor att drömma. Mode är också, per definition, förändring - flexibilitet, lyhördhet och snabb produktion och lansering av nya produkter är därför viktigaste egenskaperna hos de framgångsrika modeföretagen i dag. Detta är Lean förmedlar hur välskötta företag skapar flöde genom hela värdekedjan och utvecklar en förmåga att lära sig om vad som verkligen gör slutkonsumenterna nöjda. Lean är enkelt, men inte lätt - för företagsledaren som strävar att nå mer med mindre, kan jag varmt rekommendera den här boken.”

Peter “Foppa” Forsberg

Hockeylegend och investerare

"Detta är Lean beskriver hur en av världens mest framgångsrika organisationer burit sig åt för att kunna prestera i världsklass. Det spelar ingen roll om det är en organisation eller en elitidrottare det handlar om. Nycklarna bakom framgång är universella. Världsklass handlar om att alltid ha rätt inställning!"

Petter Stordalen

Investerare, hotellmagnat, fastighetsutvecklare och miljöaktivist

”Världen befinner sig i en allvarlig kris. Vi måste hitta nya sätt att hantera resurser och hantera riskerna för knapphet. Detta är Lean demonstrerar att den nuvarande förståelsen av "verklig effektivitet" är felaktig. Organisationer suboptimerar och slösar resurser utan att veta om det. Boken fångar de senaste insikterna om hur vi måste reformera och förnya vår syn på operational perfektion. Den visar också hur holistiskt tänkande, integration och användar-orientering är hörnstenarna i skapandet av både ekonomiskt och socialt värde.”

Professor Bob Emiliani

Central Connecticut State University

Detta är Lean är ett fantastiskt nyskapande bidrag till vårt fält. Den lägger fram idéer och koncept på ett enastående sätt och jag lärde mig mycket nytt under läsningen. Det är en riktigt bra bok. Jag önskar att det var jag som hade skrivit den."

Professor Takahiro Fujimoto

University of Tokyo och världens ledande auktoritet inom Toyota Production System

"Lean är enkelt att ta till sig, men att verkligen förstå den korrekta innebörden av konceptet är desto svårare. Detta är Lean lyckas förklara själva kärnan av denna mycket viktiga managementfilosofi och är en av de mest koncisa, lättförståeliga och underhållande böckerna inom sitt område.Författarna